آیا چیزی خوشمزهتر از میوهی تازه وجود دارد؟ اگر شما هم مثل ما هستید، همیشه سعی میکنید موزها را تازه نگه دارید، به خصوص اگر یک دستهی موز خریدهاید اما فقط میخواهید هر بار یک عدد بخورید.
در اینجا برخی از موثرترین راهها برای جلوگیری از قهوهای شدن سریع موزها آورده شده است.
۱. موزهایتان را آویزان کنید
به نظر میرسد دلیلی علمی وجود دارد که موزهایتان را از یک قلاب آویزان کنید. موزها به محض چیده شدن از درخت شروع به رسیدن میکنند – گاز اتیلن به محض چیدن از ساقهها آزاد میشود، اما زمانی که موزها را از یک قلاب آویزان میکنید، گاز کندتر عمل میکند. آویزان کردن موزها همچنین از کبود شدن آنها روی پیشخوان جلوگیری میکند، که با ادامهی رسیدنشان بیشتر مستعد آن هستند.
میتوانید یک سبد میوه با قلاب داخلی یا یک قلاب کوچک زیر کابینت که مخصوص موز ساخته شده است تهیه کنید. در هر صورت، موزها را در حالی که روی قلاب میرسند، در دمای اتاق نگه دارید.
۲. موزهای سبز بخرید
آسانترین راه برای طولانیتر کردن عمر مفید موزها، خرید سبزترین موزهایی است که میتوانید پیدا کنید. آنها در حالی که هنوز سبز هستند چیده میشوند، سپس به آرامی در طول زمان میرسند تا به آن زرد روشن برسند که ما دوست داریم. به جای اینکه موزهای کاملاً رسیده را که برای مافین موز در نظر گرفتهاید بردارید، یک دسته سبز را بگیرید که میتوانید از قلابتان آویزان کنید و شاهد رسیدن آن باشید.
۳. ساقهی موزها را با سلفون بپیچید
به یاد گاز اتیلنی بیفتید که باعث رسیدن موز میشود؟ این گاز از ساقهها ساطع میشود، به این معنی که میتوانید آن ساقهها را – با سلفون یا ورق آلومینیوم – بپیچید تا روند رسیدنشان را کند کنید. ممکن است ببینید فروشگاههای مواد غذایی دستههای موز را با سلفون روی ساقهها میفروشند، اما برای به دست آوردن بهترین نتیجه، موزهای خود را جدا کنید و ساقههایشان را به صورت جداگانه بپیچید.
۴. موزهای رسیده را در یخچال قرار دهید
یکی از قوانین اصلی نگهداری موز، عدم نگهداری آنها در یخچال است. اما قوانین برای شکستن ساخته شدهاند، به خصوص در مورد موز. شما باید موزهای سبز را تا حد امکان دور از یخچال نگه دارید، اما پس از اینکه موزهایتان کاملا رسیدند، میتوانید آنها را به یخچال منتقل کنید، جایی که دمای خنک مانع از رسیدن بیشتر آنها میشود (حداقل برای چند روز).
۵. موزهایتان را فریز کنید
فریز کردن موز یکی از سادهترین راهها برای نگهداری آنها برای استفادهی بعدی است. اما نحوهی فریز کردن موز میتواند تأثیر زیادی روی کیفیت پس از باز شدن از فریزر داشته باشد. انجماد کل دسته باعث تیره شدن پوست میشود و به خوبی یخ نخواهد زد. در عوض، فریز کردن موزهای پوستکندهی تکی یا برشهای موز در کیسههای دربستهی هواگیر را در نظر بگیرید.