در سال ۱۹۹۷ یک پژوهش پزشکی روی کودکان جزیره فارو نشان داد قرار گرفتن جنین در معرض جیوه زیاد با کاهش قدرت یادگیری او در هفت سالگی نسبت مستقیم دارد. بر اساس این مطالعه یک باور و توصیه غلط به وجود آمد که زنان باردار ماهی نخورند. چرا غلط؟ چون غذای اصلی مردم جزایر فارو وال است و کمتر ماهی معمولی میخورند. بدن وال طوری سوخت و ساز دارد که جیوه و کادمیوم را در خود جمع میکند.
اکنون یک پژوهش تازه روی کودکان و مادران انگلیس و سیشل نشان میدهد هوش کودکان با مواجهه او در دوران جنینی با جیوه هیچ ارتباطی ندارد. برعکس، هوش کودکانی که مادر آنها در طول بارداری ماهی مصرف کرده، بیشتر است و حتی مصرف ماهی با وزن مناسب هنگام تولد هم همراهی داشته است.
اکنون موسسات ملی سلامت انگلستان توصیه میکنند مادر بیشتر از دو وعده در هفته غذای دریایی مصرف نکند
متن کامل این پژوهش در نشریه معتبر پزشکی زیر در دسترس است NeuroToxicology