طبیعت با رنگ های متنوع خود، گنجینه ای از مواد مغذی را به ما هدیه می دهد. در میان این رنگ ها، نارنجی، نقشی ویژه در سلامتی ایفا می کند. میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ، سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که فواید بی شماری برای بدن دارند.
بتاکاروتن، ستاره ی نارنجی
رنگ نارنجی این دسته از خوراکی ها، به دلیل وجود بتاکاروتن است. بتاکاروتن، پیشنیاز ویتامین آ بوده و در بدن به این ویتامین تبدیل می شود. ویتامین آ، نقشی حیاتی در سلامت چشم ها، سیستم ایمنی و پوست ایفا می کند.
تقویت سیستم ایمنی
میوه ها و سبزیجات نارنجی، به واسطه ی محتوای بالای ویتامین آ و ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. این ویتامین ها، با افزایش تولید گلبول های سفید خون، به بدن در مقابله با عفونت ها و بیماری ها کمک می کنند.
محافظت از سلامت چشم ها
لوتئین و زآگزانتین، دو آنتی اکسیدان موجود در این خوراکی ها، از چشم ها در برابر نور خورشید و رادیکال های آزاد محافظت می کنند. مصرف کافی این مواد، می تواند خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات نارنجی، با خنثی کردن رادیکال های آزاد، از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از اکسیداسیون محافظت می کنند. این امر، به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها، به خصوص سرطان ریه، سینه و پروستات کمک می کند.
سلامت قلب و عروق
فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان های موجود در این گروه از مواد غذایی، به سلامت قلب و عروق کمک می کنند. فیبر، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد، پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می کند و آنتی اکسیدان ها از عروق در برابر آسیب های التهابی محافظت می کنند.
تنوع در رنگ، تنوع در سلامتی
هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین، زردآلو، پرتقال، گریپ فروت، انبه، خرمالو و کدو حلوایی از جمله میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ هستند که می توانید با افزودن آنها به رژیم غذایی خود، از فواید بی نظیرشان بهره مند شوید.
نکته: تنوع در مصرف میوه ها و سبزیجات، کلید دریافت طیف وسیعی از مواد مغذی ضروری برای بدن است.
با گنجاندن رنگ های شاد و درخشان طبیعت در بشقاب خود، به سلامتی و شادابی خود هدیه دهید.