برای ۲.۸-۲.۷ کیلو گرم گشنیز ۱ کیلو گرم (با ساقه خرد شده ۶۰۰ گرم) هویج، خردشده ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم) گل کلم، خرد شده ۳ پیمانه (۳۰۰ گرم) سیر، پوست کنده ۱۰ حبه فلفل دلمهای قرمز، خلالی خرد شده ۱ پیمانه (۱۰۰ گرم) فلفل تند کوچک ۲-۳ عدد سرکه ۵۰۰ میلی لیتر (۲ پیمانه) آب ۱ لیتر (۴ پیمانه)
طرز تهیه:
نمک ۴ و ۱/۲ قاشق سوپخوری گشنیز، هویج، گل کلم، سیر، فلفل دلمهای، فلفل تند را با هم مخلوط کنید وداخل شیشه بریزید. سرکه، آب و نمک را مخلوط کرده و هم بزنید تا نمک حل شود. محلول سرکه و آب را روی سبزیجات بریزید، درب شیشه را ببندید و در جای خنک، دور از تابش آفتاب قرار دهید. بعد از ۱۵ روز ترشی آماده است. پیشنهاد سر آشپز در صورت دلخواه ۱/۲ قاشق مربا خوری پودر تخم گشنیز به ترشی اضافه کنید.