عوامل خطرزای کبد کدامند؟

عوامل خطرزای کبد

عوامل خطرزای کبد :

1- قند
شکر تصفیه‌شده باعث تجمع چربی در کبد خواهد شد.
2- مکمل‌های دارویی گیاهی
به‌عنوان‌مثال، برخی از افراد نوعی مکمل گیاهی به نام “کاوا” را برای کاهش علائم یائسگی مصرف می‌کنند اما مطالعات نشان می‌دهد که این مکمل می‌تواند از عملکرد صحیح کبد جلوگیری کند و منجر به هپاتیت و نارسایی کبد شود.
3- چربی اضافی
چربی اضافی می‌تواند در سلول‌های کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود.

عوامل خطرزای کبد


4- استامینوفن
اگر کمردرد، سردرد یا سرماخوردگی دارید و به دنبال مسکنی مانند استامینوفن هستید، حتما مقدار مناسب آن را مصرف کنید! مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند به کبد آسیب برساند.
5- الکل
الکل یکی از عوامل مهم و موثر در ابتلا به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی است.
6- مصرف زیاد ویتامین A
بدن شما به ویتامین A نیاز دارد و دریافت آن از گیاهانی مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه به‌ خصوص آنهایی که قرمز، نارنجی و زرد هستند، خوب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *