چگونه قهوه بر کلسترول شما تاثیر می گذارد؟

قهوه ممکن است کلسترول را افزایش دهد، اما این بستگی به نحوه دم کردن آن و میزان مصرف شما دارد. اگر به کافئین حساس هستید، قهوه ممکن است بر سلامتی شما نیز تأثیر بگذارد.

این مقاله توضیح بیشتری در مورد چگونگی تأثیر قهوه بر سطح کلسترول و آنچه ممکن است در مورد عادات نوشیدن قهوه خود در زمینه سلامتی خود در نظر بگیرید، ارائه می دهد.

آیا بین قهوه و کلسترول ارتباطی وجود دارد؟

در دهه گذشته، چندین مطالعه ارتباط بین قهوه و کلسترول را نشان داده است.

مطالعه‌ای در سال 2023 نشان داد که مصرف بیشتر قهوه یا بیش از 4 فنجان در روز، ممکن است سطح LDL را برای برخی افراد افزایش دهد. اما بیماری‌های قلبی عروقی عمده، از جمله نارسایی قلبی، با مصرف قهوه مرتبط نبودند. این تحقیق نتیجه‌گیری کرد که قهوه نقشی در زمینه سلامت قلبی عروقی ندارد.

در این مطالعه در سال 2024، محققان نتیجه گرفتند که کافستول افزایش دهنده کلسترول در دانه‌های قهوه می‌تواند مستقیماً با عملکرد متابولیسم کلسترول در بدن مرتبط باشد.

اگر جهش ژنتیکی دارید که متابولیسم قهوه را در بدن شما کند می‌کند و روزانه دو فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشید، خطر ابتلا به بیماری قلبی ممکن است بیشتر باشد.

چگونه قهوه بر کلسترول شما تاثیر می گذارد؟

فواید نوشیدن قهوه

قهوه می‌تواند فواید سلامتی متعددی را به همراه داشته باشد.

تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن متوسط قهوه – یا ۳ تا ۴ فنجان در روز – دارای فواید سلامتی است.

این تحقیق در سال ۲۰۲۴ نشان داد که افرادی که روزانه ۳ فنجان قهوه یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سه یا چند بیماری قلبی متابولیک همزمان، مانند دیابت و سکته مغزی یا سایر بیماری‌ها، تا ۴۸.۱ درصد کاهش می‌یابد.

در یک بیانیه مطبوعاتی در سال ۲۰۲۲ از کالج قلب آمریکا (ACC)، این سازمان به مطالعاتی اشاره کرد که در آن سال در کنفرانس سالانه ACC ارائه شد.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که افرادی که روزانه قهوه می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که هر روز قهوه نمی‌نوشند، خطر ابتلا به بیماری قلبی و ریتم‌های خطرناک قلبی کمتر است.

این تحقیق شامل ۳۸۲،۵۳۵ نفر بود که بیماری قلبی شناخته شده‌ای نداشتند، تا بررسی کنند که آیا نوشیدن روزانه قهوه در دهه بعد در ایجاد بیماری قلبی یا سکته مغزی نقش داشته است یا خیر. طبق این تحقیق، اینطور نبود.

این مطالعه نشان داد که افرادی که روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه می‌نوشیدند، خطر مشکلات قلبی کمتری نسبت به افرادی که نمی‌نوشیدند داشتند و خطر سکته مغزی یا مرگ مرتبط با قلب برای افرادی که هر روز ۱ فنجان قهوه می‌نوشیدند، کمترین بود.

محققان در آن مطالعه اظهار داشتند: “مصرف روزانه قهوه باید بخشی از یک رژیم غذایی سالم در نظر گرفته شود.”

در مطالعه دیگری در سال ۲۰۲۲، محققان روی ۳۴،۲۷۹ نفر که با آریتمی و یا نوعی بیماری قلبی عروقی زندگی می‌کردند، تمرکز کردند و دریافتند که افرادی که روزانه ۲ یا ۳ فنجان قهوه می‌نوشیدند، بیشترین سود سلامتی را داشتند. محققان نتیجه گرفتند که نوشیدن منظم روزانه قهوه برای افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی بی‌خطر است و افرادی که دارای مشکلات قلبی قبلی هستند نباید از نوشیدن قهوه دلسرد شوند.

یک بررسی قدیمی‌تر از تحقیقات نشان داد که قهوه همچنین با محافظت در برابر بیماری‌هایی مانند موارد زیر مرتبط است:

  • دیابت نوع ۲
  • بیماری کبد
  • بیماری پارکینسون
  • افسردگی

سخن آخر

صرف نظر از روش دم‌آوری، قهوه جایگاه خود را حفظ کرده است. این یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است.

در حالی که دلیلی برای نگرانی در مورد افزایش کلسترول ناشی از قهوه وجود دارد، نیازی به وحشت نیست.

دم کردن قهوه به روش قطره‌ای و لذت بردن از قهوه فرانسوی پرس و قهوه جوشانده و اسپرسو به میزان متوسط، چندین راهی است که ممکن است به کاهش خطر افزایش سطح کلسترول کمک کند.

اگر نگرانی در مورد مصرف قهوه دارید، می‌توانید با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی در مورد آن صحبت کنید.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *