مدت واگیر آنفلوآنزا چقدر است؟

چه مدت آنفلوآنزا مسری است؟

همه ما می‌دانیم که آنفلوآنزا می‌تواند مانند آتش‌سوزی گسترش یابد. مثال بارز: طبق مطالعه‌ای که در ژانویه ۲۰۲۳ در JAMA منتشر شد، اگر در طول فصل آنفلوآنزای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ با فردی که آنفلوآنزا داشت در یک خانه زندگی می‌کردید، ۵۰ درصد احتمال داشت که خودتان نیز به ویروس مبتلا شوید. بنابراین، اگر شما یا کسی که می‌شناسید بیمار است، دقیقاً چه مدت دوره مسری بودن آن طول می‌کشد؟ اگرچه تعیین دقیق آن دشوار است، اما برخی دستورالعمل‌های کلی برای جلوگیری از گسترش آن وجود دارد. در اینجا آنچه باید بدانید آورده شده است.

مدت واگیر آنفلوآنزا چقدر است؟

چگونه آنفلوآنزا منتقل می شود؟

آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی ویروسی است که عمدتاً از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده گسترش می‌یابد، طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC). افراد مبتلا به آنفلوآنزا هنگام سرفه، عطسه یا حتی صحبت، قطرات ریز پر از میکروب را دفع می‌کنند. هنگامی که این قطرات در دهان یا بینی فرد دیگری فرود می‌آیند، آن‌ها نیز در معرض خطر ابتلا قرار می‌گیرند. این قطرات همچنین می‌توانند روی سطوح (مانند دستگیره در، کنترل تلویزیون یا صفحه کلید) فرود آیند. اگر فرد سالم سطح آلوده را لمس کند و سپس دهان، بینی یا چشم خود را لمس کند، ممکن است بیمار شود. شما همیشه نمی‌توانید از این قطرات در اطراف فرد مبتلا به آنفلوآنزا اجتناب کنید. اما اقداماتی وجود دارد که همه می‌توانند برای کمک به جلوگیری از گسترش ویروس انجام دهند.

  • از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید و هنگام بیماری، تماس با دیگران را محدود کنید.
  • سرفه و عطسه را با دستمال بپوشانید و پس از استفاده، دستمال را در سطل زبالد بیندازید.
  • اغلب دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، از ضدعفونی‌کننده دست الکلی استفاده کنید.
  • تا حد امکان از لمس چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
  • سطوحی که ممکن است با ویروس آنفلوآنزا آلوده شده باشند را تمیز و ضدعفونی کنید.
  • حداقل ۲۴ ساعت پس از کاهش تب، در خانه بمانید.
  • هر پاییز واکسن آنفلوآنزای سالانه خود را دریافت کنید.
  • اگر پزشک آن‌ها را تجویز کرد، داروهای ضد ویروس آنفلوآنزا (مانند تامیفلو) مصرف کنید.

آنفلوآنزا چقدر طول می‌کشد؟

یک دوره آنفلوآنزا ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. اغلب افرادی که واکسن آنفلوآنزا زده‌اند، نسبت به افرادی که واکسینه نشده‌اند، سریع‌تر بر عفونت خود غلبه می‌کنند، طبق انتشارات سلامت هاروارد.

علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز یا درد بدن اغلب به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند، به اوج خود می‌رسند و سپس به آرامی فروکش می‌کنند. (میانگین دوره نهفتگی آنفلوآنزا یا دوره زمانی بین قرار گرفتن در معرض ویروس و ظاهر شدن علائم، دو روز است.) دکتر نیکیل بایانی، پزشک بیماری‌های عفونی در تگزاس هلث ریسورسز در بدفورد، تگزاس، می‌گوید: «معمولاً روزهای دوم تا چهارم بدترین روزها هستند.»

وقتی تب شما کاهش یافت (بدون مصرف هیچ دارویی) و بدن شما دیگر دردناک نیست، متوجه خواهید شد که به پایان آنفلوآنزا نزدیک می‌شوید. دکتر بایانی می‌گوید: «این معمولاً به این معنی است که ویروس کنترل شده است.» اما سرفه، آبریزش بینی یا خستگی شما ممکن است برای چند روز دیگر ادامه یابد. بسته به علت، ممکن است حتی سرگیجه آنفلوآنزا نیز داشته باشید که چند روز تا چند هفته طول بکشد.

مدت واگیر آنفلوآنزا چقدر است؟

مدت واگیر آنفلوآنزا چقدر است؟

طبق CDC، اگر به آنفلوآنزا مبتلا هستید، در سه روز اول بیماری بیشترین میزان سرایت را دارید. اما احتمالاً یک روز قبل از شروع علائم و چند روز بعد از آن نیز مسری هستید.

بیایید این موضوع را تجزیه کنیم: فرد آلوده می‌تواند یک روز قبل از شروع علائم خود، آنفلوآنزا را پخش کند. بنابراین، اگر میانگین دوره نهفتگی دو روز باشد، ممکن است یک یا دو روز پس از تماس با فرد بیمار یا سایر مواجهه با ویروس آنفلوآنزا، مسری باشید.

طبق کلینیک کلیولند، شما در طول دوره اوج علائم، حدود روزهای دوم تا چهارم، بیشترین میزان سرایت را دارید. اما می‌توانید تا زمانی که علائم شما کاملاً برطرف شود، به پخش ویروس ادامه دهید. طبق انتشارات سلامت هاروارد، این معمولاً حدود پنج تا هفت روز طول می‌کشد، اما ممکن است بیشتر طول بکشد.

به عبارت دیگر، دکتر بایانی می‌گوید، معمولاً وقتی علائم شما کاملاً از بین رفت، دیگر به آنفلوآنزا مسری نیستید.

او می‌افزاید که مصرف داروی ضد ویروسی مانند تامیفلو می‌تواند مدت زمان علائم آنفلوآنزای شما را کوتاه کند و در نتیجه یک یا دو روز از مدت زمانی که مسری هستید را کاهش دهد. اما حتی اگر علائم خفیفی را تجربه می‌کنید، باز هم می‌توانید ویروس را پخش کنید.

به خاطر داشته باشید که مصرف داروهای بدون نسخه که فقط تب شما را کاهش می‌دهند (مانند ایبوپروفن یا استامینوفن) در واقع به بهبود سریع‌تر آنفلوآنزا یا کاهش میزان سرایت شما کمک نمی‌کنند. آن‌ها فقط در حالی که با علائم آنفلوآنزا دست و پنجه نرم می‌کنید، شما را راحت‌تر می‌کنند، طبق گفته کلینیک کلیولند.

کی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر افراد، به ویژه اگر سالم باشند، نیازی به مراجعه به پزشک برای آنفلوآنزا ندارند. اما اگر شما یا عزیزان‌تان در معرض خطر بالای عوارض آنفلوآنزا مانند پنومونی هستید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید، طبق گفته کلینیک مایو. این شامل افراد زیر ۱۲ سال یا بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، افراد با BMI بالای ۴۰ و افرادی که در خانه سالمندان یا سایر مراکز مراقبتی زندگی می‌کنند. در این صورت، پزشک شما ممکن است داروی ضد ویروسی مانند تامیفلو را برای کنترل علائم شما تجویز کند.

اگر شما یا عزیزان‌تان علائم نگران‌کننده‌ای مانند موارد زیر را تجربه می‌کنید، به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید:

  • مشکل در تنفس
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه یا گیجی
  • لب‌ها یا صورت کبود
  • ضعف شدید
  • علائمی که پس از بهبود بدتر می‌شوند
  • تب بالای ۱۰۴ درجه فارنهایت

منبع: livestrong

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *