آرسنیک، کادمیوم، کبالت، کروم، سرب و روی… اینها تنها برخی از فلزاتی هستند که یک مطالعه اخیر در تامپونها پیدا کرده است. با این حال، همه این فلزات بیضرر نیستند و برخی از آنها برای سلامتی انسان بسیار سمی هستند. در این قسمت پادکست، ما به بررسی این یافتهها و اینکه آیا افراد باید نگران آلودگی فلزات سنگین در محصولات قاعدگی باشند یا نه میپردازیم.
فرد متوسطی که قاعدگی دارد، در طول عمر خود بیش از ۱۱۰۰۰ پد استفاده میکند. برخی تخمینها نشان میدهند که این عدد برای تامپونها و پدها ممکن است نزدیک به ۱۵۰۰۰ باشد. با توجه به اینکه افراد تقریباً هر ماه از پدها و تامپونها استفاده میکنند و تامپونها در یک ناحیه بسیار حساس از بدن قرار میگیرند که به راحتی مواد خارجی را جذب میکنند، طبیعی است که نگران قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر باشیم.
اخیراً، یک مطالعه مقادیر کمی از ۱۶ فلز سنگین، از جمله سرب، آرسنیک و کادمیوم، را در ۱۴ برند تامپون در دسترس در ایالات متحده و بریتانیا پیدا کرد. این یافتهها نگرانی در مورد ایمنی محصولات قاعدگی، به خصوص در طولانی مدت، را افزایش داده است.
اما این فلزات سنگین چگونه در ابتدا در تامپونها قرار میگیرند؟ آیا قرار گرفتن منظم در معرض چنین فلزاتی بر سلامت باروری در طول زمان تأثیر میگذارد؟ و آیا تامپونهای ارگانیک، حداقل از نظر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، ایمنتر هستند؟
برای بررسی این سوالات و موارد دیگر، ویراستاران و مجریان مشترک Medical News Today، ماریا کوهوت و یاسمین نیکولا ساکای، آنا پولاک، دکترای فلسفه، MPH، استاد بهداشت جهانی و اجتماعی در کالج بهداشت عمومی دانشگاه جورج میسون، را در این قسمت جدید پادکست In Conversation دعوت کردند. پولاک، که تحقیقاتش حول محور رابطه بین قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی محیطی و باروری، بارداری و سلامت زنان و زایمان میچرخد، همچنین یکی از نویسندگان مشترک یک بررسی سیستماتیک بزرگ بود که به بررسی انواع مواد شیمیایی موجود در محصولات قاعدگی مانند پدها و تامپونها و اینکه آیا میتوانند سلامت غدد درونریز را مختل کنند، پرداخته بود.
منبع: medicalnewstoday