غذاهای پر کلسترول: آنچه باید بدانیم
اجتناب از برخی غذاها ممکن است به فرد کمک کند سطح کلسترول خود را مدیریت کند. اینها شامل گوشت قرمز، گوشت اعضای بدن و غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده و ترانس است.
کبد به طور طبیعی کلسترول ایجاد می کند که با استفاده از پروتئین های موجود در جریان خون در سراسر بدن حرکت می کند. کلسترول یک بلوک ساختمانی ضروری برای غشای سلولی است.
در کنار نقش سلول سازی، کلسترول برای تولید هورمون ها، ویتامین D و موادی که برای هضم غذاهای چرب کار می کنند ضروری است.
با این حال، سبک زندگی و ژنتیک یک فرد می تواند باعث شود بدن کلسترول بیش از حد تولید کند. هنگامی که کلسترول در رگ ها جمع می شود، می تواند جریان خون را مسدود کند که می تواند منجر به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی یا سکته شود.
پیروی از یک رژیم غذایی مغذی و متعادل یکی از راههای کمک به کاهش سطح کلسترول است.
این مقاله لایف کنترل به جزئیات رابطه بین کلسترول و چربی ها می پردازد، به بررسی این موضوع می پردازد که کدام غذاها دارای کلسترول بالایی هستند، و برخی از تغییرات رژیم غذایی که فرد می تواند برای کاهش سطح کلسترول خود انجام دهد را بررسی می کند.
کلسترول و چربی ها
دو نوع کلسترول وجود دارد که بسته به نوع پروتئینی که آنها را از طریق جریان خون منتقل می کند، متفاوت است. آنها کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) هستند.
LDL ها یک نوع کلسترول را در سراسر بدن رسوب می کنند. این نوع کلسترول می تواند منبع قابل اعتمادی در رگ های خونی ایجاد کند و منجر به عوارض جدی شود. مردم اغلب از آن به عنوان کلسترول “بد” یاد می کنند.
از طرف دیگر HDL ها کلسترول LDL را از شریان ها جمع آوری کرده و آن را برای دفع به کبد باز می گرداند. به همین دلیل، مردم اغلب از کلسترول HDL به عنوان کلسترول “خوب” یاد می کنند.
اگرچه اجتناب از غذاهای با محتوای کلسترول بالا ممکن است برای برخی افراد مفید باشد، اما ممکن است برای همه عملی نباشد.
مرتبط: بیماری های ناشی از چاقی زیاد کدامند؟
انواع چربی
به طور کلی، افراد باید رژیمی داشته باشند که سطوح پایین کلسترول LDL و سطوح بالای کلسترول HDL را افزایش دهد. با این حال، مصرف چربی بر این تعادل تأثیر می گذارد، زیرا اسیدهای چرب به سلول های کبد متصل می شوند و تولید کلسترول را تنظیم می کنند.
مردم نه تنها باید به مقدار کلی چربی در رژیم غذایی خود توجه کنند، بلکه باید به این نکته توجه کنند که این چربی از کجا می آید.
چربی های اشباع شده: این چربی ها بیشتر در گوشت و محصولات لبنی وجود دارند. آنها به کبد دستور می دهند که کلسترول LDL بیشتری تولید کند.
چربی های غیراشباع: این چربی ها بیشتر در ماهی، گیاهان، مغزها، دانه ها، لوبیاها و روغن های گیاهی یافت می شوند. برخی از چربی های غیراشباع می توانند به افزایش سرعت جذب مجدد کبد و تجزیه کلسترول LDL کمک کنند.
چربی های ترانس: روغن های جامد گیاهی هستند. تولیدکنندگان معمولاً از یک فرآیند مصنوعی به نام هیدروژناسیون برای تولید آنها استفاده می کنند. غذاهای سرخ شده، محصولات پخته شده و غذاهای بسته بندی شده اغلب حاوی چربی ترانس هستند.
در اینجا با انواع چربی ها بیشتر آشنا شوید.
چربی های ترانس
چربی های ترانس باعث افزایش سطح کلسترول LDL و کاهش سطح کلسترول HDL می شوند. به همین دلیل، مصرف بالای چربی ترانس یک عامل خطر برای طیف وسیعی از عوارض سلامتی است.
یک بررسی ادبیات در سال 2015 نشان داد که افزایش 2 درصدی منبع مورد اعتماد در دریافت انرژی از چربی های ترانس با افزایش 25 درصدی خطر بیماری عروق کرونر قلب و 31 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از این بیماری مرتبط است.
محققان همچنین ارتباط بین افزایش مصرف چربی ترانس و افزایش مرگ و میر ناشی از همه علل را در ایالات متحده و چین یافته اند.