ضربان قلب خطرناک چند است؟ – نکاتی که بهتر است بدانید

ضربان قلب خطرناک چند است؟ – نکاتی که بهتر است بدانید

در دنیایی که همه چیز صنعتی شده و می‌تواند تهدیدکننده سلامت انسان باشد محافظت از سلامت قلب برای بشر حیاتی است. قلب یک عضو مهم در بدن هر انسانی است که وظیفه خون‌رسانی به سایر اندام‌ها را بر عهده دارد و در طول زندگی انسان شاید با خطراتی احتمالی روبه‌رو شود. داشتن ضربان قلب نرمال تاثیر فراوانی در سلامت قلب هر انسان دارد و به نوعی نشان‌دهنده فعالیت صحیح قلب است. ضربان قلب خطرناک که تحت‌تاثیر عوامل متعددی ممکن است برای هر فردی رخ دهد به نوعی تهدیدکننده زندگی به شمار می‌رود و باید در صورت برخورد با چنین موضوعی حتما به پزشک متخصص مراجعه شود. حال در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم.

 ضربان قلب خطرناک - دکتر حکمت

تعداد ضربان قلب نرمال چقدر است؟

برای همه ما پیش آمده که در قسمت قفسه سینه سمت چپ خود ضربان قلب را احساس کنیم و تلاش نماییم برای یکبار هم شده تعداد آن را در دقیقه بشماریم. قلب اندامی حیاتی برای ادامه زندگی بشر است که امکان دارد تحت‌تاثیر عوامل متعددی در دقیقه بیش از اندازه یا کمتر از حد معمول بتپد. ضربان قلب طبیعی یک شاخص مهم به منظور حیات نرمال برای انسان‌ها است و نشان‌دهنده این عنوان خواهد بود که یک انسان قلب سالمی دارد.

بر اساس تازه‌ترین تحقیقات و طبق گفته انجمن قلب، ضربان قلب در هر فردی با توجه به شرایط سنی و نوع فعالیت متفاوت است. ضربان قلب هر فردی می‌تواند در حالت استراحت با توجه به مواردی همچون سن، سطح فعالیت بدنی، جنسیت و غیره متغیر باشد.

به طور کلی ضربان قلب نرمال در هر فردی باید بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در هر دقیقه باشد تا فرد تپش قلب نرمالی را تجربه کند. زمانی که شما ورزش نمی‌کنید و فعالیت بدنی خود را بالا نمی‌برید یا به اصطلاح در حالت استراحت هستید ضربان قلب نرمال شما باید ۷۰ بار در دقیقه باشد.

البته فراموش نکنید ضربان قلب استاندارد یا همان ضربان قلب نرمال با توجه به شرایط سنی نیز متغیر است. برای مثال میانگین ضربان قلب فردی که تنها ۲۰ سال سن دارد ۲۰۰ است و این ضربان قلب کاملا نرمال و استاندارد خواهد بود. ضربان قلب خطرناک با توجه به این موارد تشخیص داده می‌شود که در صورت بروز مغایرت حتما باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

 

تعداد ضربان قلب خطرناک چند است؟

هنگامی که ضربان قلب یک انسان بالغ یا بزرگسال به زیر ۶۰ بار در دقیقه برسد می‌گوییم ضربان قلب او بسیار آهسته شده است و خطرناک خواهد بود. از طرفی دیگر اگر ضربان قلب یک انسان بزرگسال به بیشتر از ۱۰۰ ضربه در دقیقه برسد می‌گوییم ضربان قلب او خیلی سریع شده است و خطرناک خواهد بود. این نوع ضربان قلب می‌تواند بسیار خطرناک باشد و زندگی افراد را مورد تهدید قرار داده و در مواردی حتی موجب مرگ شود.

مرگ و میر توسط بیماری‌های قلبی امروزه یکی از شایع‌ترین انواع مرگ ومیرها در کشورها به شمار می‌رود که در بسیاری از آن‌ها ضربان قلب غیرنرمال تهدیدکننده زندگی افراد بوده است. در صورتی که شما در هر موقعیتی هر یک از ضربان قلب سریع یا آهسته را در خود تجربه کردید، بهتر است فورا به دنبال مراقبت‌های خاص پزشکی باشید.

 

منظور از برادی کاردی یا ضربان قلب آهسته چیست؟

یک اصطلاح پزشکی در جامعه پزشکان متخصص قلب و عروق در اصفهان و تمام دنیا با نام برادی کاردی وجود دارد. برادی کاردی به معنای ضربان قلب آهسته است و زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که ضربان قلب فرد به زیر ۶۰ ضربه در دقیقه برسد.

در مواردی ضربان قلب نرمال در افراد بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۰ ضربه در هر دقیقه است، به همین دلیل چنانچه ضربان قلب این افراد به زیر ۶۰ تا حدود ۵۰ برسد همچنان می‌توان آن را نرمال دانست. با این حال چنانچه ضربان قلب فرد بزرگسال کاملا به زیر ۵۰ برسد مسئله برادی کاردی یا ضربان قلب آهسته مطرح می‌شود.

برادی کاردی نوعی ضربان قلب خطرناک به شمار می‌رود که این عارضه می‌تواند در شرایط مختلف از جمله حمله قلبی، عوارض جانبی برخی داروها و عدم تعادل الکترولیت‌ها اتفاق بیفتد. ضربان قلب آهسته می‌تواند یک نشانه اساسی و مهم به منظور وجود مشکل و خطر در دریچه‌های قلب باشد که امکان عفونت در آن‌ها وجود دارد.

 متخصص قلب و عروق در اصفهان - دکتر حکمت

تاکی کاردی یا ضربان قلب سریع چقدر است؟

تاکی کاردی زمانی اتفاق می‌افتد که ضربان قلب در افراد نرمال نیست و بیش از حد طبیعی خود در دقیقه می‌تپد. در اصطلاح پزشکی تاکی کاردی یا ضربان قلب سریع به وضعیتی گفته می‌شود که یک فرد بزرگسال دارای ضربان قلب بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. از مهم‌ترین علت‌هایی که تاکی کاردی در افراد رخ می‌دهد می‌توان به اضطراب، استرس، بیماری‌های قلبی و عروقی و غیره اشاره کرد.

برای بسیاری از افراد در طول زندگی احتمالا پیش آمده که تاکی کاردی را تجربه کرده باشند، اما در موارد زیادی این مشکل به خودی خود رفع شده است. برای مثال جهت قبولی در یک آزمون استخدامی استرس فراوانی را تجربه کرده‌اید، در این زمان ضربان قلب شما بیشتر از حد نرمال در دقیقه بوده است.

اغلب می‌توان با حفظ آرامش و چند تنفس عمیق ضربان قلب خطرناک تاکی کاردی را به ضربان قلب نرمال تبدیل کرد؛ اما در مواردی خاص نیز این امکان به خودی خود وجود ندارد. چنانچه احساس کردید دیگر نمی‌توانید ضربان قلب بالای خود را کنترل کنید حتما به پزشک متخصص قلب جهت بررسی و رفع مشکل مراجعه نمایید. در برخی موارد که تاکی کاردی بیشتر از حد معمول در افراد رخ می‌دهد ممکن است پزشک تشخیص عمل جراحی دهد.

 

چه عواملی روی ضربان قلب تاثیرگذارند؟

توجه به ضربان قلب در طول فعالیت‌های روزمره برای سلامت قلب شما ضروری است تا بتوانید یک قلب سالم داشته باشید. ضربان قلب شما می‌تواند تحت‌تاثیر عوامل متعددی حالت آهسته یا سریع به خود بگیرد که این موارد خارج از ضربان قلب نرمال یا استاندارد هر فرد است. در برخی موارد ما با انجام فعالیت‌هایی خاص یا مصرف مواد خوراکی موجب کاهش یا افزایش ضربان قلب خود می‌شویم.

در حالت کلی ضربان قلب خطرناک زمانی رخ می‌دهد که تپش قلب ما از۵۰ ضربه در دقیقه کمتر یا از ۱۰۰ ضربه در دقیقه بیشتر باشد. در این بخش قصد داریم شما را با چند مورد از رایج‌ترین و مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر ضربان قلب آشنا نماییم که توصیه می‌کنیم حتما در این قسمت با ما همراه باشید.

  • استرس

استرس از مهم‌ترین عامل افزایش ضربان قلب در بزرگسالان است که می‌تواند به راحتی ضربان قلب نرمال شما را به ضربان قلب خطرناک تبدیل کند. شما در شرایط مختلف ممکن است با استرس و اضطراب روبه‌رو شوید و نتوانید شرایط را به درستی مدیریت کنید که در این هنگام ضربان قلب شما بالا می‌رود. اغلب ما حین تجربه استرس زیاد متوجه بالا رفتن تپش قلب غیر طبیعی خود می‌شویم تا جایی که حتی در مواردی صدای ضربان قلب به گوش می‌رسد. این اتفاق می‌تواند بسیار خطرناک و تهدیدکننده زندگی شما باشد پس حتما در صورت عدم مدیریت به موقع شرایط، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • کافئین

امروزه سرانه مصرف کافئین و قهوه در تمام دنیا بسیار بالا رفته است که این مورد به تنهایی می‌تواند برای افراد تپش قلب بالا را به ارمغان آورد. اگر از آن دسته افرادی هستید که با مصرف روزانه کافئین احساس بالا رفتن ضربان قلب در خود را دارید، سعی کنید مصرف آن را کاهش داده یا به طور کامل قطع نمایید. اغلب افراد به منظور تامین انرژی روزانه و رفع خستگی، از قهوه که حاوی مقدار زیادی کافئین است استفاده می‌کنند غافل از اینکه با انجام این امر در حال بالا بردن ضربان قلب نرمال خود هستند.

  • فعالیت بدنی شدید

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر ضربان قلب که می‌تواند در مواردی خاص موجب رخداد ضربان قلب خطرناک در افراد شود فعالیت‌های بدنی شدید است. اگر شما در دسته افرادی هستید که به ورزش روزانه عادت ندارید، نباید ناگهان شروع به فعالیت‌های بدنی شدید کنید. این امر به تنهایی موجب آسیب به قلب شما شده و ضربان قلب را به طور ناگهانی و به شکل غیرمعمولی بالا می‌برد. کنترل ضربان قلب بالای ایجادشده توسط فعالیت بدنی شدید کاری نیست که خودتان بتوانید انجام دهید، به همین دلیل باید در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید.

  • عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو

در موارد بسیاری پیش آمده که افراد به داروهای خاصی حساسیت داشته‌اند یا عوارض جانبی برخی داروها موجب کاهش یا افزایش ضربان قلب نرمال آن‌ها شده است. عوارض جانبی برخی داروها به این صورت است که می‌توانند ضربان قلب شما را کاهش دهند و به عبارتی باعث به وجود آمدن برادی کاردی شوند. در صورتی که پس از اولین مصرف چنین داروهایی متوجه کاهش ضربان قلب خود شدید حتما به پزشک متخصص قلب مراجعه کرده و سلامت قلب خود را مورد بررسی قرار دهید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

قلب اندام حساسی است که مراقبت از آن ارتباط مستقیمی با سلامت و حفظ زندگی ما دارد، زیرا تمامی اندام‌های بدن ما به خون‌رسانی قلب احتیاج دارند. به دلیل حساسیت بالای سلامت قلب جامعه پزشکان دائما توصیه می‌کنند حداقل هر شش ماه یکبار به منظور چکاپ سلامت قلب به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه شود.

ضربان قلب خطرناک امروزه با افزایش تنش‌های زندگی یکی از مهم‌ترین مسئله‌هایی است که می‌‌تواند تهدیدکننده سلامت قلب هر انسانی باشد. ضربان قلب خیلی آهسته یا خیلی سریع از مهم‌ترین ضربان‌های خطرناک قلب به شمار می‌روند که در صورت برخورد با چنین مواردی باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

هرگاه احساس درد در قفسه سینه، بالا رفتن تپش قلب، پایین آمدن ضربان قلب و مواردی از این قبیل را داشته‌اید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد ممکن است مسئله نارسایی قلبی باشد که در این هنگام نیز باید به یک دکتر خوب برای نارسایی قلب مراجعه شود تا موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

 آنژیوگرافی در اصفهان - دکتر حکمت

دکتر حکمت؛ بهترین متخصص قلب و عروق

اگر ساکن شهر اصفهان هستید یا حتی از هر کجای کشور به دنبال یک دکتر خوب برای نارسایی قلب می‌گردید ما دکتر مصطفی حکمت را به شما معرفی می‌کنیم. دکتر حکمت از برترین پزشکان متخصص قلب و عروق در شهر اصفهان است که توانایی خاصی در تشخیص بیماری‌های مرتبط با قلب، رگ‌های خونی و سیستم عروقی دارد. ایشان به عنوان بهترین دکتر باطری قلب نیز در سطح کشور شناخته شده‌اند و توانایی درمان بیماری‌های مرتبط با نارسایی قلبی را نیز دارند.

شما می‌توانید در صورت بروز هرگونه مشکل قلبی یا بررسی سلامت قلب خود به مطب دکتر حکمت مراجعه کرده و با اطمینان خاطر به بررسی وضعیت خود بپردازید. از طرفی شما می‌توانید هم به صورت آنلاین و هم با برقراری تماس تلفنی نسبت به تعیین وقت خود جهت مراجعه به مطب دکتر حکمت اقدام کنید.

دیدگاهی در “ضربان قلب خطرناک چند است؟ – نکاتی که بهتر است بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *