در صنعت تولید تجهیزات نور و روشنایی، انواع چراغ را میتوانیم بر اساس معیارهای مختلف در دستههای گوناگون قرار دهیم. از جمله مهمترین معیارهای دستهبندی چراغها نیز میتوانیم به محل نصب این نوع تجهیزات نور و روشنایی اشاره کنیم. یکی از گستردهترین گروه چراغهای امروزی، چراغ دیواری است. از انواع چراغ دیواری میتوانید برای تامین نور و روشنایی محیطهای مختلف استفاده کنید. بنابراین انواع چراغ دیواری هم با در نظر گرفتن محل نصب، دستهبندی میشوند. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد؛ انتخاب درست چراغ دیواری برای نصب در محیطهای مختلف است. در واقع باید بدانید چراغ دیواری مناسب برای حیاط با اتاق خواب تفاوتهای مهمی دارد. تفاوتهایی که اگر هنگام انتخاب چراغ دیواری به آنها توجه نشود؛ نه تنها روشنایی محیط به خوبی تامین نمیشود، بلکه ظاهر چراغ هم تناسبی با نوع کاربری و سبک دکوراسیون محیط نخواهد داشت. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از انواع چراغ دیواری و کاربردهای آنها میپردازیم.
چراغ دیواری حیاطی
از جمله شناخته شدهترین محلهای نصب چراغ دیواری میتوانیم به حیاط اشاره کنیم. سالیان طولانی است که از انواع چراغ دیواری با ابعاد، توان و ویژگیهای متنوع برای تامین نور و روشنایی حیاط استفاده میشود. چراغ دیواری حیاط دارای بدنهای مقاوم در برابر آب، گرد و غبار و تاثیر سایر عوامل محیطی هستند. به این ترتیب نصب آنها در فضای باز باعث ایجاد خطراتی مانند برق گرفتگی و آتشسوزی نمیشود. البته هنگام خرید چراغ دیواری حیاط باید به معتبر بودن برند تولید کننده توجه کنید تا بتوانید یکی از بهترین چراغهای موجود با کیفیت ساخت عالی را انتخاب نمایید. در حال حاضر انواع مختلفی از چراغ دیواری حیاطی با ویژگیهای ظاهری متفاوت تولید میشوند. برای مثال در کنار چراغهای دیواری ساده که دارای یک حباب بدون طرح و نقش هستند، مدلهای مدرن هم طراحی میشوند. بدنه چراغهای دیواری مدرن دارای اشکال هندسی منحصر به فردی بوده و لامپ آنها از نوع LED است.
چراغ دیواری آشپزخانه
گسترش صنعت نور و روشنایی مزایای مهمی به همراه دارد. یکی از این مزایا هم تولید چراغهای متنوع با ویژگیهای ظاهری متفاوت است. در اغلب خانهها نور فضای آشپزخانه با چراغ سقفی و آویز تامین میشود. بهتر است بدانید امروزه مدلهای مختلفی از چراغ دیواری هم برای تامین روشنایی آشپزخانه تولید میشوند. این نوع چراغها به صورت روکار یا توکار (گچی) نصب شده و مدلهای متنوعی دارند. چراغهای مدرن، کلاسیک، چوبی و… از جمله رایجترین چراغهای دیواری مناسب برای محیط آشپزخانه هستند. انواع چراغ دیواری کلاسیک دارای ظاهری نوستالژیک بوده و چراغهای چوبی به تکمیل دکوراسیون طراحی شده برای آشپزخانه کمک میکنند.
چراغ دیواری حمام
حمام جزء آن دسته از محیطهایی است که باید ایمنترین چراغهای موجود را برای تامین روشنایی آن انتخاب کنید. باتوجه به وجود رطوبت بالا در حمام و بالا بودن احتمال تماس آب با تجهیزات روشنایی در این محیط، باید چراغهایی با بدنه مقاوم در برابر آب را برای حمام نصب کنید. به همین علت چراغهای ضد نم بهترین تجهیزات روشنایی مناسب برای حمام هستند. چراغ دیواری حمام در فاصلهای مناسب از محل نصب دوش و شیر آب قرار میگیرد. معمولا اغلب مردم از چراغهای ساده یا در برخی موارد از چراغ دیواری مدرن برای تامین روشنایی حمام استفاده میکنند. در واقع چراغهای دیواری کلاسیک، چوبی، دکوراتیو، سنسوردار و… برای نصب در حمام کاربرد ندارند.
چراغ دیواری سرویس بهداشتی
برخلاف سالیان گذشته که سادهترین چراغهای موجود در سرویس بهداشتی نصب میشدند؛ امروزه چراغهای متنوعی برای دستشویی انتخاب میشوند. چراغهای بالا آینهای و مدرن از جمله رایجترین تجهیزات نور و روشنایی هستند که برای تامین روشنایی سرویس بهداشتی کاربرد دارند. البته هنوز هم چراغهای دیواری ساده برای سرویس بهداشتی انتخاب میشوند، ولی کسانی که قصد نصب آینه و روشویی جدید با ظاهری امروزی دارند؛ از چراغهای ویژه برای سرویس بهداشتی استفاده میکنند. امروزه در برخی از ساختمانها، حمام و دستشویی با سبک دکوراسیون خاص و مجلل ساخته میشوند. به همین علت تولید لوستر سرویس بهداشتی و حمام نیز رایج شده است.
چراغ دیواری مناسب راهرو
راهرو جزء جدایی ناپذیر اغلب خانههای آپارتمانی و همه خانههای ویلایی است. برای تردد آسانتر در محیطهایی با کاربری متفاوت هم چراغهایی مناسب در راهرو نصب میشوند. چراغ دیواری یکی از رایجترین تجهیزات روشنایی مناسب برای راهرو است. در حال حاضر شرکتهای مختلف انواع گوناگونی از چراغ دیواری راهرو مانند مدلهای سنسوردار را تولید میکنند. با نصب چراغ سنسوردار راهرو، هنگام عبور از این محیط به پیدا کردن کلید برق و روشن کردن چراغ نیاز ندارید. این ویژگی به عبور از راهرو در تاریکی کمک بسیار بزرگی میکند. البته انواع چراغ دیواری کلاسیک و چوبی هم جزء بهترین چراغهای مناسب برای راهرو هستند. در خانه، دفتر کار و هر محیط دیگری که دکوراسیون کلاسیک و چوبی وجود دارد؛ انتخاب چراغهای دیواری با ویژگیهای ظاهری مرتبط، ضروری است.
چراغ دیواری اتاق خواب
اغلب مردم تصور میکنند چراغهای دیواری برای نصب در اتاق خواب مناسب نیستند. در حالی که انتخاب بهترین مدل چراغ دیواری یکی از بهترین اقدامات برای افزایش زیبایی و آرامش اتاق خواب است. چراغ دیواری مدرن و فانتزی هم جزء مناسبترین چراغهای اتاق خواب محسوب میشوند. از طرفی نور ملایم لامپ چراغ دیواری میتواند آرامش خاصی را در اتاق خواب ایجاد کند. برخی از شرکتهای معتبر، مدلهایی از چراغ دیواری فانتزی با ظاهر شخصیتهای کارتونی هم تولید میکنند. به این ترتیب میتوانید دکوراسیون اتاق خواب کودک را نیز با استفاده از چراغ دیواری تکمیل کنید.
چراغ دیواری پذیرایی
در کنار سایر انواع چراغ دیواری که برای محیطهای مختلف نام بردیم، چراغ دیواری پذیرایی هم طرفداران مختص به خود را دارد. چراغهای کلاسیک، چوبی، مدرن و دکوراتیو جزء پرفروشترین مدلهای چراغ دیواری پذیرایی هستند. توجه داشته باشید؛ از چراغ دیواری سنسوردار برای تامین روشناییهال و پذیرایی استفاده نمیشود. برای انتخاب چراغ دیواری پذیرایی باید به متراژ محیط، سبک دکوراسیون و میزان روشنایی مورد نیاز آن توجه کنید. برند تولید کننده، قیمت چراغ دیواری و گارانتی معتبر هم از جمله دیگر نکات مهم در خرید چراغ دیواری هستند. با در نظر گرفتن این نکات میتوانید یکی از بهترین چراغهای دیواری را انتخاب و خریداری کنید.
چراغ دیواری باغی
اگر بخواهیم انواع چراغ دیواری را بر اساس محل نصب در دو دسته کلی قرار دهیم؛ گروههای چراغ دیواری داخلی و خارجی شکل میگیرند. چراغ دیواری باغی جزء دسته چراغهای دیواری خارجی بوده و در فضای باز نصب میشود. این نوع چراغ دیواری برای نصب در باغ، ویلا و حتی حیاط کاربرد دارد. چراغهای دیواری باغی بدنهای مقاوم در برابر عوامل محیطی داشته و از ایمنی بالایی برخوردار هستند. البته در صورتی که چراغ دیواری باغی را از برندهای اصل و شناخته شده خریداری کنید از مزایای یک چراغ ایمن برخوردار خواهید شد. برای خرید چراغ دیواری باکیفیت از برندهای اصل هم باید به فروشگاههای معتبر مراجعه نمایید.