انواع میگرن کدامند؟ بررسی مدل های گوناگون میگرن

انواع میگرن

انواع میگرن

گاهی اوقات میگرن می تواند باعث علائم و عوارض در سایر قسمت های بدن شود. این انواع میگرن اغلب بر اساس بخشی از بدن که تحت تأثیر قرار می گیرد نامگذاری می شوند. اکثر افرادی که دچار انواع میگرن می شوند، همچنین دچار حملات میگرن معمولی بیشتری می شوند.

یک پزشک ممکن است بتواند تشخیص دهد که آیا علائم شما نشان می دهد که یکی از این انواع نادر یا شدید میگرن یا یک بیماری کاملاً متفاوت را دارید.

میگرن مزمن

افرادی که حملات میگرن مکرر و مداوم دارند، ممکن است دچار نوعی به نام میگرن مزمن باشند. این نیز گاهی اوقات به عنوان میگرن تبدیل شده شناخته می شود. اگر دچار این نوع میگرن هستید، معمولاً در حداقل نیمی از روزهای یک ماه دچار حملات می شوید. ممکن است روزانه یا تقریباً روزانه علائم میگرن داشته باشید. ممکن است دوره هایی از میگرن مزمن را تجربه کنید و سپس به فرکانس معمولی میگرن خود بازگردید.

این نوع میگرن معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست زندگی فرد شروع می شود و با گذشت زمان، فرکانس حملات میگرن افزایش می یابد. این حملات میگرن ممکن است توسط چیزی خاص مانند غذا یا بوی خاصی تحریک شوند.

میگرن قاعدگی

همانطور که از نام آن پیداست، این نوع میگرن به چرخه قاعدگی و تغییرات سطح هورمون ها قبل از آن مرتبط است. مرکز سلامت روانی زنان بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH) تخمین می زند که بین 7 تا 14 درصد افرادی که قاعدگی دارند، در دوران پیش از قاعدگی یا قاعدگی دچار علائم میگرن می شوند. حملات میگرن ناشی از قاعدگی معمولاً شدیدتر هستند و مدت زمان بیشتری نسبت به حملات میگرن در سایر مواقع ماه طول می کشند.

میگرن پایه ای (میگرن با هاله ساقه مغز)

میگرن پایه ای، همچنین به عنوان سندرم بیکرستاف یا میگرن با هاله ساقه مغز شناخته می شود، معمولاً قبل از سردرد باعث سرگیجه و سرگیجه می شود. اما این نوع میگرن همچنین ممکن است قبل از درد باعث علائم زیر شود:

  • زنگ زدن در گوش ها
  • گفتار نامفهوم
  • از دست دادن تعادل
  • سنکوپ (غش کردن)
  • از دست دادن هوشیاری

این نوع حمله میگرن در دختران نوجوان و زنان جوان شایع تر است، بنابراین محققان معتقدند که احتمالاً به تغییرات هورمونی مرتبط است که افراد در این سنین را تحت تأثیر قرار می دهد.

میگرن همی پلژیک

میگرن همی پلژیک تعداد بسیار کمی از افراد در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. افرادی که دچار حملات میگرن همی پلژیک می شوند، فلج یا ضعف در یک طرف بدن، اختلالات گفتاری و بینایی و سایر علائم را تجربه می کنند که اغلب تقلید کننده سکته مغزی هستند. فلج معمولاً موقتی است، اما می تواند چندین روز طول بکشد.

دو نوع میگرن همی پلژیک وجود دارد:

  • میگرن همی پلژیک خانوادگی (FHM): FHM یک اختلال میگرن ژنتیکی ارثی است که باعث میگرن همی پلژیک می شود. آزمایش ژنتیکی می تواند تعیین کند که آیا شما دارای جهش های ژنی مرتبط با این نوع میگرن هستید یا خیر. اگر والدین، خواهر و برادر یا فرزند شما FHM داشته باشد، احتمال ابتلای شما به FHM بیشتر است.
  • میگرن همی پلژیک پراکنده (SHM): SHM با میگرن همی پلژیک مرتبط است که در افرادی بدون اختلال ژنتیکی و بدون سابقه خانوادگی میگرن همی پلژیک رخ می دهد. اگر هیچ یک از اقوام شما مبتلا به میگرن همی پلژیک تشخیص داده نشده باشند، پزشکان ممکن است نشان دهند که شما SHM دارید.

هر دو FHM و SHM پس از چندین بار تجربه علائم میگرن همی پلژیک تشخیص داده می شوند. هر دو به یک شکل ظاهر می شوند – تنها تفاوت وجود خطر ژنتیکی شناخته شده است.

معمولاً، یک حمله میگرن همی پلژیک به عنوان یک اورژانس پزشکی ارزیابی می شود تا سکته مغزی رد شود، حتی برای کسانی که سابقه خانوادگی دارند. اگر به میگرن همی پلژیک تشخیص داده شده اید، نورولوژیست شما باید به شما آموزش دهد که در صورت بروز حمله دیگر چه کاری انجام دهید تا نیازی نباشد هر بار که حمله ای رخ می دهد، ارزیابی کامل انجام دهید.

میگرن شکمی

کودکان معمولاً بیشتر تحت تأثیر میگرن شکمی قرار می گیرند. علائم معمولاً 1 تا 72 ساعت طول می کشد و شامل موارد زیر است:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سرخ شدن

برای کودکانی که مدت طولانی تری با این نوع میگرن زندگی کرده اند، علائم ممکن است همچنین شامل موارد زیر باشد:

  • مشکلات نقص توجه
  • دست و پا چلفتی بودن
  • تاخیر در رشد

این نوع در کودکانی که سابقه خانوادگی حملات میگرن دارند، شایع تر است.

کودکانی که دچار میگرن شکمی هستند، ممکن است توسط پزشک اطفال خود دارویی برای کمک به رفع حملات در هنگام وقوع دریافت کنند.

در حالی که میگرن شکمی معمولاً با سردرد همراه نیست، کودکانی که دچار این حملات میگرن می شوند، احتمالاً هنگام رسیدن به بزرگسالی علائم معمولی میگرن را خواهند داشت.

میگرن شبکیه ای

میگرن شبکیه یک نوع نادر میگرن است که با موارد مکرر اختلالات بینایی، مانند نقاط کور یا کوری در یک طرف میدان دید مشخص می شود. این اختلالات ممکن است بین یک دقیقه تا یک ساعت طول بکشد و معمولاً قبل از شروع سردرد رخ می دهد.

وضعیت میگرنوز

وضعیت میگرنوز، که گاهی اوقات میگرن مقاوم نامیده می شود، یک نوع میگرن بسیار جدی و بسیار نادر است. این معمولاً باعث حملات میگرن بسیار شدید و طولانی مدت می شود – معمولاً بیش از 72 ساعت – که باید در بیمارستان بستری شوید.

اکثر عوارض مرتبط با این نوع میگرن به دلیل استفراغ و حالت تهوع طولانی مدت ایجاد می شود. با گذشت زمان، می توانید دچار کم آبی شوید و برای هیدراته ماندن به درمان داخل وریدی نیاز دارید.

سوالات متداول

شدیدترین نوع میگرن چیست؟

همه انواع میگرن می توانند باعث درد قابل توجهی شوند و ممکن است در زندگی روزمره اختلال ایجاد کنند. برخی از انواع، از جمله وضعیت میگرنوز یا میگرن همی پلژیک، حتی ممکن است منجر به بستری شدن در بیمارستان شوند.

با این حال، شدت یک حمله میگرن به عوامل بسیاری بستگی دارد و تعیین اینکه یک نوع خاص به عنوان شدیدترین نوع میگرن دشوار است.

چه چیزی می تواند با حمله میگرن اشتباه گرفته شود؟

برخی از انواع دیگر سردرد، از جمله سردردهای تنشی و سردردهای ناشی از مصرف بیش از حد دارو، ممکن است گاهی اوقات با میگرن اشتباه گرفته شوند. سایر شرایطی که باعث درد در سر می شوند – از جمله عفونت سینوس و آنفلوآنزا – نیز ممکن است شبیه درد میگرن باشند. شرایط جدی تر، از جمله فشار خون بالا و سکته مغزی، همچنین می توانند علائمی مشابه میگرن ایجاد کنند. به همین دلیل، مهم است که علائم خود را با یک متخصص پزشکی در میان بگذارید تا بتوانید با هم روی یک تشخیص دقیق کار کنید.

اگر حمله میگرن برطرف نشد چه کاری می توانم انجام دهم؟

اگر یک حمله میگرن بیش از یک روز طول کشید یا چندین بار در ماه تکرار شد، مهم است که با یک پزشک صحبت کنید. در صورت تجربه موارد زیر باید فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • سردرد ناگهانی و شدید
  • سردرد همراه با سفتی گردن
  • سردرد میگرنی که چندین روز ادامه داشته است
  • شروع علائم جدید مانند از دست دادن بینایی، گیجی یا تب

خلاصه

علائم میگرن می تواند بسیار متفاوت باشد و از سایر شرایط تقلید کند. اگر علائمی را تجربه کردید که معمولاً با علائم معمول میگرن شما مرتبط نیست، فوراً با پزشک خود صحبت کنید. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • گفتار نامفهوم یا افتادگی در یک طرف صورت
  • ضعف در اندام ها
  • علائم همراه با دوبینی، تب، سفتی گردن، گیجی، تشنج یا بی حسی
  • علائم بسیار شدیدتر از معمول
  • هر گونه از دست دادن هوشیاری

پیگیری علائم خود، شدت آنها و دفعات وقوع آنها می تواند به شما کمک کند تا تغییرات را بهتر درک کنید. گزینه های درمانی زیادی برای بررسی با تیم مراقبت های بهداشتی شما وجود دارد. برای کمک به جلوگیری از حملات میگرن، در مورد عوامل تحریک کننده خود با آنها صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *